Q & A

Ik verzamelde hier alvast mijn meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Geen probleem! Stuur me een berichtje en ik beantwoord ze zo snel mogelijk.

Closed
Wat bij slecht weer op de dag van onze fotoshoot?
De shoot gaat sowieso door bij bewolkt weer. Je weet het misschien niet, maar een bewolkte lucht zorgt voor een héél zacht én flatterend licht. Ideaal eigenlijk! Enkel wanneer er felle regen of noodweer voorspeld is, wordt natuurlijk een andere datum gekozen.
Hoe ga jij te werk tijdens de shoot?
Denk aan een losse, plezante sfeer. Ik laat jullie vooral jezelf zijn, maar geef aanwijzingen en tips om de foto’s heel authentiek en spontaan te maken.
Help, wij kunnen helemaal niet lachen op commando! Wat nu?
No problem, je zal mij nooit of te nimmer horen zeggen: “Lach eens naar de camera”. Dat is absoluut niet mijn stijl van fotograferen en ik zal jullie nooit forceren om te lachen. En weest gerust: je zal vanzelf wel gaan lachen door de kleine opdrachtjes die ik tijdens de shoot geef. Komt helemaal goed! Het is vooral belangrijk dat je jezelf openstelt en er niet te veel bij nadenkt.
Wat moet ik aandoen voor de fotoshoot?

Honey, I got you covered! Ik werkte speciaal voor jou een brochure uit met kledingadvies. Zo kan je op voorhand alsvast wat beginnen snuisteren in je kleerkast. Blijf je twijfelen? Geen probleem! Stuur me gerust via Instagram wat fotootjes door en ik help je met veel plezier kiezen.

Hoe verloopt de betaling?
Lifestyle fotoshoots worden voordien betaald. Van zodra ik het bedrag ontvangen heb, staat de shoot definitief in mijn agenda gepland. Voor huwelijken werk ik met een voorschot van 30%. De rest van het bedrag is binnen de 14 dagen na het huwelijk te betalen.
Hoe krijgen we de foto's aangeleverd?
Je ontvangt alle foto’s in je persoonlijke online fotogalerij. Bij huwelijken krijg je ook alle foto’s op USB-stick en een mooi linnen mini-album met jullie favoriete foto’s.
Hoe lang duurt het voor we de foto's krijgen?
Bij een huwelijk stuur ik binnen de 2 dagen een preview door. Zo hebben jullie meteen al enkele foto’s om te koesteren en Instagram mee vol te spammen (laat je vooral gaan haha!). De rest van de foto’s worden nadien zorgvuldig bewerkt. Dit is een hele klus dus dat neemt even tijd in beslag. Je krijgt de foto’s max. 8 weken na je huwelijk aangeleverd. Voor een lifestyle fotoshoot krijg je de foto’s maximum 4 weken na de shoot.
Krijgen we ook de onbewerkte foto's?
Ik vergelijk het altijd hiermee: wanneer je naar de bakker gaat om brood, dan ben je ook niet tevreden wanneer hij je enkel alle ingrediënten meegeeft en je het zelf nog moet bakken. Same goes for photography. Een foto die uit de camera rolt is niet af. Die moet nog volledig nabewerkt worden. Daarvoor gebruik ik mijn gekende eigen stijl zoals je op mijn foto’s al kon zien en waar je ook helemaal voor gevallen bent.

Nog een andere vraag?

BTW BE0705942244

© 2021 – Manon Engels Photography