fbpx
Huwelijk op kasteeldomein Château de l'Ardoisière_Huwelijksfotografie_Manon Engels Photography

Huwelijk op kasteeldomein ‘Château de l’Ardoisière’

Apr 12, 2022 | Huwelijk

 

Trouwen in een kasteel

Al je familie en beste vrienden samenbrengen op een prachtig kasteeldomein. Dat was exact wat Erlinde en Maarten deden voor hun huwelijk. Een zonovergoten dag die startte bij het klaarmaken in het kasteel en die eindigde met een knaller van een feest met een band. Het was zo’n huwelijk vol eigenheid, vol liefde en zalig om te fotograferen. De beelden spreken ook echt voor zich. Erlinde en Maarten genoten van begin tot eind. Het domein hulde zich in de ochtend nog in schaduw door het wolkendek, maar later op de dag kwam de zon er toch door en hoe dat er uit zag zie je in de reportage hier onderaan. Héérlijk, al zeg ik het zelf!

Klaarmaken op het domein

In de ochtend kwam ik toe op Château de l’Ardoisière in Jodoigne. Erlinde en Maarten verwelkomden me zo hartelijk en ik wist al meteen dat dit zo’n topdag zou worden. Ik begon met de foto’s van Erlinde’s getting ready. Haar familie was bij haar en hielp haar ook met het aantrekken van haar jurk in één van de vele kamers van het kasteel. Ook Maarten maakte zich klaar in een kamer samen met zijn mama en zussen.

Die avond zouden Erlinde & Maarten en ook hun gasten blijven slapen in het kasteel. Iedereen had een eigen kamer waardoor je de verbondenheid die dag echt voelde. Super mooi om hier getuige van te kunnen zijn!

Persoonlijke huwelijksceremonie vol liefde

Of ik fan ben van persoonlijke huwelijksceremonies? Fan is een understatement eigenlijk. Een persoonlijke huwelijksceremonie is vaak één van de meest emotionele momenten van het huwelijk. Dat was bij Erlinde & Maarten niet anders. De ceremonie werd geleid door de beste vriending van Erlinde en werd aangevuld met verhalen door familie en vrienden. Persoonlijke verhalen, verhalen over hun kindertijd, grappige verhalen … en vooral verhalen over hun liefde.

Er vloeiden traantjes en er werd uitbundig gelachen. Zoals een ceremonie moet zijn, zeg maar. Een heel mooi moment volgde wanneer Erlinde & Maarten hun persoonlijke trouwgeloften uitwisselden met elkaar. (Wist je trouwens dat ik een blog heb over het schrijven van je geloften?)

Grappig en pakkend tegelijkertijd. De foto’s spreken voor zich.

Trouwfoto’s op het kasteeldomein

Als je trouwt op een kasteeldomein dan moet je niet ver zoeken voor mooie plekjes om de koppelfoto’s te maken. Als fotograaf was het voor mij echt speeltijd. Het licht, beweging, verbondenheid, spontaniteit, … dat alles bracht ik samen in een reeks die de eigenheid van Erlinde & Maarten echt benadrukte.

Geen openingsdans … maar wel de Rammenas band

Tijdens onze videocall ter voorbereiding van hun huwelijksfotografie vertelden Erlinde & Maarten me al dat ze twijfelden over een openingsdans. Ze waren niet echt fan van het idee en dachten er dus aan die niet te doen. Mijn advies was duidelijk: “Doe vooral waar jullie zin in hebben! Doe niks wat je niet ligt. Het is jullie huwelijk en dat moet van begin tot einde zo vormgegeven worden.” So that’s what they did: hun eigenheid bewaren en de traditie overboord gooien. Een echte openingsdans werd er dus niet gedaan, maar de papa van Maarten bracht wél zijn band ‘de Rammenas’ mee. Een mega goede groep die Nederlandstalige nummers op een eigen, dansbare manier brengt. Sfeer en plezier gegarandeerd als je deze mannen op je feest hebt!

 

Vendors:

 

Na het zien van deze reportage wil je Manon Engels Photography erbij op jouw eigen huwelijk als fotograaf? Neem snel een kijkje op de infopagina of stuur me een bericht om de brochure te ontvangen!