fbpx
Manon Engels Photography

FOTOGRAAF . COACH . LEVENSGENIETER

 

ik ben Manon,

de vrouw achter Manon Engels Photography

Zomer 2009

Net 16 en mijn eerste vakantiejob achter de rug. Ik wist zo goed als meteen wat ik met die centjes ging doen: mijn eerste spiegelreflexcamera kopen. Nog steeds één van mijn beste investeringen ooit. Ik legde alles vast wat ik me wou herinneren. Familiefeestjes, uitstapjes, reizen, … You name it. Op school werd ik gevraagd om foto’s te maken op evenementen en tijdens de eindreis. Ik deed niks liever.

Lente 2017

Tijdens mijn laatste masterjaar pedagogische wetenschappen (jep, ik ben ook nog onderwijskundig pedagoog), voelde ik dat het dringend tijd was het creatief beest in me los te laten. Ik kocht met mijn spaargeld mijn tweede spiegelreflex, een goeie upgrade. Ik begon na te denken wat ik nu het allerliefste fotografeerde. Enfin, lang heb ik niet nagedacht want ik wist meteen dat het mensen waren. Hoewel een mooi landschap of gebouw me niet onberoerd laten, het is de emotie en connectie tussen mensen die nog altijd de grootste indruk op me nalaat.

Herfst 2018

Het is beslist: ik word huwelijksfotograaf en portretfotograaf! 25 jaar jong en een eigen onderneming. Uber-trots en dat ben ik nog steeds.

Manon Engels Photography richtte ik op vanuit een fascinatie voor het fotograferen van verhalen, grote en kleine momenten die iemands leven uniek maken. Mijn ogen zijn intussen getuigen geweest van zoveel mooie liefdes, legendarische trouwfeesten dat ik elke dag opnieuw opsta als een dankbare ziel.

Zomer 2021

Ik zocht en vond een eigen fotostudio bij het Binnenwerk in Sint-Niklaas. Een plek waar ik oneindig creatief kan zijn, met daglicht en studiolicht. Waar ik huwelijksdromen kan bespreken bij koffie en een goei koekje. Waar ik mooiigheid kan creëren.

Omdat ik mijn passie voor onderwijs en coaching niet wou verliezen, coach ik ook startende fotografen. Meer info kan je binnenkort op de website vinden van Manon Engels Photography.

MIJN WERK WERD GEPUBLICEERD IN

Over Manon_Publicatie_House of Weddings
Over Manon_Publicatie_Flair
Over Manon_Publicatie_Engaged

GET TO KNOW ME

Gewoon een paar weetjes die Manon typeren

IK FOTOGRAFEER HET LIEFST:

Easy question! De liefde. Hoe melig het ook mag klinken, ik ben een echt gevoelsmens. Daarom koos ik er ook voor om me te richten op fotografie die de liefde als onderwerp heeft. Huwelijken, koppelshoot, zwangerschapsshoot, … Mijn hart gaat er sneller van slaan en de creativiteit komt vanzelf.

IK ZEG GEEN NEEN TEGEN ...

Een bezoekje aan mijn favo Grieks restaurant, frietjes of een goeie koude Ice-Tea. En als het niks met eten te maken mag hebben: niks gezelliger dan een zondagje Netflixen terwijl het buiten regent. Zalig!

MIJN DANSBENEN ZIJN NIET TE BEDWINGEN WANNEER:

Je op je huwelijk “Only the strong survive” van Billy Paul draait. Topschijf! 

IK BEN HET MEEST DANKBAAR VOOR:

Mijn dierbaren! Elk moment dat ik kan doorbrengen met mijn man, familie, vrienden en mijn 2 kitties koester ik enorm. Zij betekenen letterlijk alles voor me. En ook nog dit uiteraard: elk moment dat ik iemand gelukkig kan maken met mijn foto’s. Te weten dat ik voor levenslange herinneringen zorg, dat is het mooiste wat er is. 

Manon Engels Photography_portret door Soul Studio

“Na een superleuke shoot met een toffe madam zijn de foto’s zeker eens zo geslaagd. Manon legde de liefde echt vast op beeld. Hoe we zijn als gezin is ook mooi in beeld gebracht! Zeker een aanrader! Moest m’n vriend ooit eens ‘de’ vraag stellen weet ik alvast wie die dag mag fotograferen.”

 

Brenda, Mark & Lucas

LET´S CHAT

Zin om samen te werken?

Zorg voor tastbare herinneringen aan jouw mooie momenten zodat je ze levenslang kan koesteren.