fbpx
Persoonlijke trouwceremonie, persoonlijke trouwgeloften, trouwfotografie

Persoonlijke trouwgeloften schrijven: ontdek 4 eenvoudige tips

Apr 5, 2021 | Huwelijk

Persoonlijke trouwceremonie, persoonlijke trouwgeloften, trouwfotografie

Je persoonlijke trouwgeloften schrijven

Persoonlijke trouwgeloften schrijven: tips & tricks

 

Heel persoonlijke trouwgeloften schrijven, maakt je ceremonie extra romantisch. Een super mooi moment vol emotie, waar ook de zakdoekjes bij je gasten niet ver weg zullen zijn. Tranen van geluk, emotie en van het lachen. Dat levert prachtige beelden op vol gevoel, die je nog zo lang zal koesteren. 

Je ceremonie zal door je geloften een heel persoonlijke touch krijgen. In deze blog geef ik je daarom graag heel wat leuke é eenvoudige tips zodat jij binnenkort met veel inspiratie aan de slag kan om je eigen persoonlijke trouwgeloften te schrijven.

Voor de blogpost sprak ik met Stephanie van Merveil ceremoniesprekers, een absolute krak in haar vak! Ze vertelt met veel plezier jullie verhaal tijdens je trouwceremonie.

 

Wat zijn trouwgeloften? 

Je trouwgelofte of trouwbelofte spreek je uit tijdens de ceremonie op je huwelijk. Het is een heel persoonlijke boodschap voor je partner waarin je hem/haar/hun een belofte doet voor jullie toekomst samen. Je vertelt elkaar waarom je precies met elkaar wil trouwen. 

 

 

Tip 1: Vermijd ‘cheesy’ trouwgeloften

 

Hoe zorg je er nu voor dat je geloften niet te zeemzoet of cheesy zijn? Je weet ongetwijfeld wat ik bedoel. Het zijn de standaard zinnetjes zoals: “ik zie je graag” en “ik hou van jou”. Uiteraard is dat zo, maar dat weet iedereen eigenlijk al. Het is immers de reden waarom je trouwt, toch? Ga daarom voor woorden die raken, die emotionerenZoek naar details die jouw partner uniek maken, en maak het origineel, bijvoorbeeld: “niemand kan mijn warme chocomelk zo goed maken als jij dat doet”.

 

Hoe kom je nu op die details? 

Hou in je smartphone een lijstje bij met kleine dingetjes uit het alledaagse leven die jouw partner doet. Maakt ze ‘s ochtends altijd jouw ontbijt klaar? Of schrijft hij elke keer op je vrije dag een lief briefje voor wanneer je opstaat? Verzamel al die dingetjes en schrijf ze op in bulletpoints. Neem dan daarna echt eens rustig de tijd om de verbanden hiertussen te zoeken en er een verhaal van te maken.

 

Wat schrijf je allemaal op?

  • Begin met na te denken waarom jij vandaag kiest om met je partner te trouwen
  • Kan je er een leuke herinnering aan toevoegen of iets wat jouw partner voor jou speciaal maakt?
  • Maak ook beloften. En dat mag ook ludiek opgevat worden. Naast de belofte je partner trouw te blijven en er altijd voor hem/haar/hun te zijn, kan je bijvoorbeeld ook beloven dat je er nu écht op zal letten om je sokken elke avond zelf in de wasmand te doen. Of dat je wat meer zal meehelpen bij het wassen van de auto of werken in de tuin. 

 

Tip 2: Wees niet onzeker. Je hoeft geen schrijver of poëet te zijn

Vaak maken koppels zich zorgen om de manier waarop ze hun trouwgeloften moeten schrijven. Want: “oei, ik kan eigenlijk helemaal niet zo goed overweg met woorden”. 

Daarom is het ook super belangrijk dat je jouw geloften schrijft zoals je ze zou zeggen. Beeld je in dat je dat tegen je partner zegt terwijl je ‘s avonds in de zetel zit of terwijl je een romantische wandeling maakt. Het moet écht zijn, authentiek en je partner moet jou ook herkennen in wat en hoe je vertelt. Blijf dus in je schrijfstijl dichtbij jezelf.

 

Tip 3: Emoties zijn 100% toegelaten

Kom je bij het schrijven van je trouwgeloften plots op een ankedote waarbij je het amper droog kan houden? Of moet je er heel hard om lachen? All good! Twijfel niet en schrijf het in je geloften. Wees niet bang dat je tijdens de ceremonie plots heel hard moet lachen of te huilen. Emoties horen er bij die dag. Ze maken het geheel allemaal nog veel mooier. 

Wees ook niet bang dat je plots gaat stotteren of verkeerde woorden zegt, dat maakt niet uit. Verberg dat niet en leg jezelf ook geen druk op om een rolletje te spelen. 

 

Tip 4: Probeer het eens luidop te zeggen

Waarom wil ik met mijn partner trouwen? Door het te vertellen, komen de woorden vaak veel spontaner. En het zal ook vlot klinken, dus kan je daarmee ook aan de slag om ze te gaan neerschrijven. 

 

 

Wat als je geen ceremonie gepland hebt op je huwelijksdag? 

Je plant geen ceremonie, maar vindt het idee van persoonlijke trouwgeloften uitspreken wel heel fijn? No problem! Je trouwgelofte aan elkaar vertellen hoeft niet te gebeuren tijdens een ceremonie. Dat is meestal wel zo, maar eigenlijk bepaal je helemaal zelf! Ben je eerder fan van een kleinschalig micro-huwelijk? Waarom spreek je jouw trouwgelofte dan niet uit tijdens de koppelshoot? Ongetwijfeld wordt het een heel romantisch en emotioneel moment dat je voor altijd zal koesteren. 

 

 

Kan je al niet wachten om je persoonlijke trouwgeloften aan je partner te vertellen tijdens jullie trouwceremonie, maar heb je nog geen trouwfotograaf om dat moment vast te leggen? Stuur mij een bericht en vertel me meer over jouw trouwplannen!

 

Huwelijksleveranciers:

Fotografie: Manon Engels

Setting & styling: Vedette Claudette

Locatie: De Filatuur

Kostuum & schoenen: Van Den Bril

Jurk: Sikkema

Juwelen: Atelier Rozemarijn

Bloemen: Flowers by monsieur F

Rentals: WonderRentals

Grafisch ontwerp: Letters and Styling

Make-up: Agnes den Engelsman

Hair: Salon Kiekz

Styled workshop: Studio Leau

Models: Lynn & Alex

0 Comments

Deze zal je ook leuk vinden

HET NIEUWSTE WERK OP DE BLOG

Huwelijk op kasteeldomein ‘Château de l’Ardoisière’

Huwelijk op kasteeldomein ‘Château de l’Ardoisière’

Huwelijk van Erlinde & Maarten op het domein van Château de l'Ardoisière in Wallonië  Trouwen in een kasteel Al je familie en beste vrienden samenbrengen op een prachtig kasteeldomein. Dat was exact wat Erlinde en Maarten deden voor hun huwelijk. Een...

Burgerlijk huwelijk van Evi & Jan in de Kempen

Burgerlijk huwelijk van Evi & Jan in de Kempen

Burgerlijk huwelijk van Evi & Jan in de KempenHet intieme burgelijk huwelijk van Evi & Jan   De dag van het burgerlijk huwelijk van Evi & Jan, trok ik naar de Kempen. Evi & Jan trouwden op hun eigen manier, met zoveel mooie details verwerkt in hun...