Inspiratie: Jouw perfecte

‘backyard wedding’

WEDDING

Even checken:

 • Je wil je die dag 100% op je gemak voelen?
 • Je bent geen fan van hele grote wedding venues die een hele hap uit je budget kosten?
 • Je wil je liefde voor elkaar vieren in intieme kring?
 • Jullie willen dat die dag 100% draait om liefde, vriendschap en geluk?
 • Jullie willen feesten op een plek waar alles mag, maar niks moet?

Was jouw antwoord op de (meeste) vragen “ja”? Dan is een backyard wedding helemaal jouw ding! Waarom ‘backyard wedding’? Wel, omdat het in het Engels gewoon leuker klinkt dan ‘trouwen in eigen tuin’, maar uiteindelijk komt het op hetzelfde neer.

En vooraleer je denkt: “Ja maar Manon, dat is allemaal goed en wel, maar mijn tuin is niet groot genoeg.” Read on! Ik geef jullie namelijk verderop in deze blogpost enkele tips om jouw perfecte ‘backyard wedding’ te organiseren. Benieuwd? Alright! Beginnen doe ik met een verhaal waarmee mijn liefde voor backyard weddings alleen maar gegroeid is.

Liesbeth & Andreas

Via een houten naambord in bohemian-stijl aan het begin van de straat vond ik mijn weg naar de prachtige tuin van Liesbeth’s ouders, die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot ‘wedding venue’. Liesbeth & Andreas trouwden enkele jaren geleden al voor de wet, maar wilden toch nog graag een feest geven om hun liefde voor elkaar te vieren. Ze kozen voor een sfeervolle backyard wedding, georganiseerd in de tuin van het ouderlijke huis van Liesbeth. Het huis zou daarna verkocht worden, dus het was voor haar nog even de ideale gelegenheid om er met al haar dierbaren samen te feesten.

In de tuin, te midden van fruitgaarden en velden en omringd door familie en vrienden, kozen Liesbeth & Andreas opnieuw voluit voor elkaar. Het decor van de ceremonie was prachtig. Mara en Merel van ‘Margriet Feesten’ maakten er een pareltje van: bohemian met een vintage randje (helemaal mijn ding!).

De ceremonie zelf werd door vrienden en familie aan elkaar gepraat. Er werd gelachen, gezongen en ook een traantje weggepinkt. Het draaide die dag 100% om liefde, vriendschap en geluk. Liesbeth & Andreas stonden centraal, maar iedereen deelde in hun vreugde en dat was zo ongelooflijk voelbaar die dag! En wanneer ik met dat gelukzalige gevoel overladen wordt, dan kan het voor mij écht niet meer stuk. Ik voelde me “part of the family”.

Het vervolg van het feest bestond uit een receptie in de tuin en een avondfeest met walking diner. (En ja het was echt overheerlijk haha.) Alles verliep die dag in zo’n ontspannen sfeer, net omdat het voor Liesbeth & Andreas gewoon thuis kon gebeuren. Het draaide allemaal om spontaniteit en echtheid. Exactly my cup of tea!

Ben je na dit verhaal helemaal overtuigd van je keuze om ook voor een backyard wedding te kiezen? Dan zijn hier enkele tips!

 • Laat je begeleiden door een weddingplanner. Als geen ander zijn zij gespecialiseerd in een feest opbouwen en aankleden “from scratch”. Aangezien je tuin niet standaard voorzien is op dit soort feesten en je maar één keer trouwt, doe je het beter meteen goed. Ze nemen de coördinatie volledig in handen zodat ook alle eventuele stress bij jou wegvalt en je 100% kan genieten van je perfecte backyard wedding.
 • Is je tuin niet groot genoeg, dan kan je in de buurt van je woonplaats op zoek gaan naar een weide waar je feest eventueel op mag doorgaan. Maak samen met je liefste eens een wandeling om de leukste plekken te spotten. Voor het huren van de weide zal je de lokale landbouwer natuurlijk moeten aanspreken, maar ook daar kan je weddingplanner je zeker bij helpen.
 • Informeer je bij de gemeente goed over welke vergunningen je nodig hebt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 • Je kan heel wat besparen door zelf voor de decoratie te zorgen. Op Pinterest vind je eindeloos veel inspiratie! Glazen potjes, linten, gedroogde bloemen, … het zijn maar enkele van de vele zaken die je zelf kan verzorgen.
 • Zorg voor extra sfeer door lampionnen of lichtjes in de bomen te hangen. Zo verandert je tuin na zonsondergang in een feeëriek tafereel.
 • Voorzie extra sanitair. Je wil geen wachtrij voor je eigen toilet in de hal natuurlijk.
 • Wil je voor instant sfeer zorgen? Voorzie een kampvuur waar iedereen gezellig samen kan zitten.

Nog extra inspiratie nodig? Bekijk zeker hieronder de foto’s van het huwelijk van Liesbeth & Andreas.

BTW BE0705942244

© 2021 – Manon Engels Photography