fbpx
Kledingtips fotoshoot, Manon Engels Photography

4 kledingtips voor je fotoshoot

Jun 1, 2021 | Huwelijk

Welke kleding draag je het best tijdens je fotoshoot?

Ontdek het met deze handige kledingtips

 

“Help Manon, ik weet niet wat aan te doen voor de fotoshoot!”

Toen ik pas begon met fotoshoots, was dit zowat mijn meest gehoorde vraag van klanten. Je outfit kiezen voor je fotoshoot hoeft niet moeilijk te zijn, maar keuzestress kan het wel lastig maken. Daarom: I got you covered! In deze blogpost geef ik je kledingtips voor je fotoshoot, zodat jij stralend op de foto staat.

 

Waarom kledingtips voor een fotoshoot?

Geloof me als ik zeg: “Je kledingkeuze kan een foto maken … of kraken.” Misschien denk je nu dat ik overdrijf of dat het toch niet zo belangrijk kan zijn. Wees gerust, dat dacht ik ook toen ik pas begon met het fotograferen van mensen. And boy was I wrong! Mijn foto’s werden niet wat ik er van verwachtte, net omdat ik toen gewoon onvoldoende aandacht schonk aan de kledij van mijn klanten. Ondertussen is dat voltooid verleden tijd. Voor elke fotoshoot stuur ik een stijlgids waarmee ik die keuzestress wegneem en jou op weg help naar de beste outfits voor je fotoshoot.

Wat ik absoluut wil vermijden, is dat je voor de fotoshoot kledij gaat dragen die je anders nooit draagt, je in een heel oncomfortabele outfit wringt of die ene outfit draagt die mega mooi is maar waar jij je eigenlijk jezelf niet in voelt. Let’s just … not.

Aan de hand van enkele kledingtips wil ik jou helpen om je leukste outfit te selecteren:

  • die jouw persoonlijkheid reflecteert
  • waar jij je goed in voelt
  • die mooi past in de setting van de fotolocatie
  • die de foto dat tikkeltje extra geeft

 

 

Kledingtip 1: Kies neutrale kleuren

Persoonlijk raad ik altijd neutrale kleuren en aardetonen aan. Denk hierbij niet meteen alleen aan wit, zwart en beige. Alle kleuren hebben een meer neutrale variant. Draag je graag kleur, dan kan je bijvoorbeeld ook gaan voor mosterdgeel, burgundy, lichtblauw, woudgroen, marineblauw, etc. Deze zorgen voor een zachte uitstraling én ze flatteren je huidskleur ook meer.

Vermijd best felle en fluo kleuren. Deze leiden de aandacht enorm af van je gezicht. Ook felle tonen van rood, oranje en roze raad ik niet aan. Wanneer de zon hierop schijnt, reflecteert dit namelijk in je gezicht. (En je wil absoluut geen felroze kin op de foto’s hebben.)

Draag ook best geen veelkleurige sportschoenen die vloeken met je outfit. I know … ze zitten zo gemakkelijk haha, maar het plaatje moet kloppen natuurlijk. (wink wink)

Kledingtips fotoshoot
Kledingtips fotoshoot, Manon Engels Photography

Kledingtip 2: Vermijd drukke patronen

Wat betreft patronen, heb ik alvast één heel belangrijke tip: vermijd grote, opvallende en felgekleurde patronen. Fijne, subtiele patronen? Yes, yes en nog eens yes! Draag jij een outfit met een patroontje in? Dan draagt je partner best een effen kleur, zodat je niet eindigt bij een bloemetjesjurk en een geruit hemd. De foto’s hieronder zijn een goed voorbeeld van een top-combo!

Probeer ook logo’s te vermijden. Misschien is die ene trui met in het midden in koeien van letters “Superdry” op wel net je favoriete, maar het zal er op de foto niet goed uitzien. Ook logo’s leiden de aandacht af van je gezicht (en daar draait het toch net allemaal om). Ben je nu absolute fan van Guns N’ Roses en hoort die bandshirt gewoon bij jou? No worries, dan draag je die gewoon. Zoals ik zei: de outfit moet 100% “jou” zijn.

Ook voor je gezinsfotoshoot kan je best zorgen dat je niet allemaal verschijnt in een verschillend patroontje. Je kwam bij mij terecht omdat je houdt van die zachte sfeer en omdat de foto’s zo intens gaan over wie er op staat. Dan mag kledij in geen geval een afleiding vormen.

Kledingtips fotoshoot, Manon Engels Photography
Kledingtips fotoshoot, Manon Engels Photography

Kledingtip 3: Ga voor kledij waar je goed in kan bewegen

Je kiest best niet voor die spannende kokerrok of die ene broek die net wat te hard spant. Zorg dat je makkelijk kan bewegen in je outfit tijdens de fotoshoot. Heel de tijd stil staan en poseren is ook maar niks, dus ik laat je heel vaak bewegen samen.

Kies dus bijvoorbeeld voor een jurkje of linnen hemd dat fladdert in de wind. Dat versterk de beweging in de foto en maakt hem nog mooier.

Kledingtips fotoshoot, Manon Engels Photography

Kledingtip 4: Zorg voor contrast

Wanneer je een koppelshoot of gezinsshoot doet, vermijd dan dat je té matchy-matchy bent. Allemaal volledig in het wit gekleed zijn, is ook niet dat. Ga voor wat contrast in jullie kledij. Kies jij een beige top, dan kan je partner misschien beter voor een donkerder t-shirt gaan.

Stem wel de tonen die jullie dragen op elkaar af, zodat het geheel mooi bij elkaar past.

Kledingtips fotoshoot
Kledingtips fotoshoot
Kledingtips fotoshoot

 

Na je kleding kan je ook al nadenken over de locatie van je fotoshoot. Wat dacht je van een romantische koppelshoot in de stad

0 Comments

Deze zal je ook leuk vinden

HET NIEUWSTE WERK OP DE BLOG

Huwelijk op kasteeldomein ‘Château de l’Ardoisière’

Huwelijk op kasteeldomein ‘Château de l’Ardoisière’

Huwelijk van Erlinde & Maarten op het domein van Château de l'Ardoisière in Wallonië  Trouwen in een kasteel Al je familie en beste vrienden samenbrengen op een prachtig kasteeldomein. Dat was exact wat Erlinde en Maarten deden voor hun huwelijk. Een...

Burgerlijk huwelijk van Evi & Jan in de Kempen

Burgerlijk huwelijk van Evi & Jan in de Kempen

Burgerlijk huwelijk van Evi & Jan in de KempenHet intieme burgelijk huwelijk van Evi & Jan   De dag van het burgerlijk huwelijk van Evi & Jan, trok ik naar de Kempen. Evi & Jan trouwden op hun eigen manier, met zoveel mooie details verwerkt in hun...